αναστασία ροζέ

ANASTASIA

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ροζέ ημίγλυκος

ΠΕΡΙΟΧΗ- ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Αδριανή- Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο ανατολική Μακεδονία, 3 εκτάρια ιδιόκτητα  γραμμικά αμπελοτεμάχια σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Στρεμματική απόδοση 900 κιλά στο στρέμμα. Ο τρύγος είναι νυχτερινός με στόχο τα  σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά  όπως στον ημερήσιο τρύγο έτσι πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα ψύχονται για την  προζυμωτική κρυοεκχύλιση.
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Cabernet Sauvignon 80%, Μοσχόμαυρο 20%
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Παραμονή της σταφυλομάζας στη δεξαμενή εν ψυχρώ  4 με 5 ώρες για να αποκτηθεί το επιθυμητό χρώμα του. Κλασική ροζέ οινοποίηση στους 18 °C. Ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες.
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Χρώμα ρουμπινί, πληθωρικά αρώματα κερασιού, φράουλας και  τριαντάφυλλου, άγριων φρούτων του δάσους και  νότες λουλουδιών. Πλούσιο, φρέσκο και δροσερό στο στόμα με τραγανή οξύτητα και  έντονη επίγευση.
ΑΡΜΟΝΙΑ
Oρεκτικά, πράσινη σαλάτα με ρόδι και σάλτσα μελιού, τυρόπιτα, αλμυρό κέικ, ελιές, τηγανητά λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς, μους σοκολάτας, γλυκά με λευκή σοκολάτα γάλακτος, γιαούρτι με φράουλες στους 10-12 °C.