κτήμα

ktima1

Το Κτήμα Γέννημα Ψυχής της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αμπελουργία και οινοποίηση από το 1989, μια κομβική περίοδος που συμπίπτει με το ξεκίνημα του αμπελώνα της περιοχής της Αδριανής στη Δράμα, με τις κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah.

Ο Γιώργος Μανωλεσάκης είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος που αναβίωσε την αμπελουργία στην ιστορική περιοχή αυτή, ο οποίος με την βοήθεια του γιού του Σταύρου Μανωλεσάκη, ασχολούνται προσωπικά με το σύνολο των εργασιών της καλλιέργειας των αμπελιών και της παραγωγής των οίνων του κτήματος και φροντίζουν να διατηρηθεί ο σεβασμός στις προσταγές της φύσης παράλληλα με την βελτιστοποίηση της αμπελουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, ώστε τα κλήματα να μπορούν να αποδώσουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής, που αποτελεί και τον αρχικό στόχο της προσπάθειάς αυτής.

Το 2004, η διαρκής αναζήτηση οδήγησε σε νέες καλλιέργειες ελληνικών γηγενών ποικιλιών όπως η Μαλαγουζιά, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο και το 2008 προστέθηκαν οι επίσης ελληνικές ποικιλίες Μοσχόμαυρο και Λημνιό. Το 1998 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου του Κτήματος Μανωλεσάκη με μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα έκτασης 1500 τ.μ. που βρίσκεται στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα 200 στρεμμάτων στις πλαγιές της Αδριανής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας.

Στόχος των ανθρώπων του κτήματος είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητος κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, ώστε να αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας, σε απόλυτη αρμονία με το μικροκλίμα και το έδαφος των αμπελώνων, τα τυπικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής.

επικοινωνία: Σταύρος Μανωλεσάκης 6946 902901
Ωράριο Επισκεψιμότητας Οινοποιείου
καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 με 14:00
(κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: τηλ. 25210 82010)

Για επισκέψεις μετά τις 14:00 αλλά και για τα Σαββατοκύριακα
κατόπιν επικοινωνίας
Σταύρος Μανωλεσάκης 6946 902901
Γιώργος Μανωλεσάκης 6946 902900
info@manolesakis.gr