cabernet sauvignon

CABERNET-SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon, ερυθρός ξηρός

Ερυθρός ξηρός, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Η πολυδυναμικότητα της ποικιλίας αυτής μπορεί να δώσει κρασιά από φρέσκα και δροσερά μέχρι  στιβαρά και μεστά που γεμίζουν τις αισθήσεις. Κλασσική ερυθρά οινοποίηση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες. Κατά την παλαίωση στα γαλλικά δρύινα βαρέλια μαλακώνουν οι ταννίνες του και αναδεικνύεται το ύφος και ο χαρακτήρας του σε όλο του το μεγαλείο.

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 100%

Η γαλλική ερυθρή ποικιλία CabernetSauvignon  στην περιοχή της Δράμας  ωριμάζει πρώιμα και δίνει κρασιά με  πλούσιο χρώμα και πληθωρικά αρώματα φρούτων του δάσους όπως  φραγκοστάφυλο και αγριοκέρασο που με την παλαίωση το μπουκέτο γίνεται πιο περίπλοκο και εμπλουτίζεται με  αρώματα βανίλιας και βουτύρου.  Κρασί που έχει δυνατότητα για 8-10 χρόνια παλαίωσης.

Χαρακτηριστικά:βαθύ κόκκινο χρώμα, με αρώματα κόκκινων και μαύρων άγριων φρούτων  δαμάσκηνου και κόκκινης πιπεριάς πλαισιωμένα με τα αρώματα μπαχαρικών που κάνει αισθητή την παλαίωση σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια στην κάβα, πλούσιο βελούδινο σώμα καθώς και μακριά επίγευση.

Συνοδεύει:Κυνήγι όπως αγριογούρουνο , κόκκινα κρέατα στη σχάρα και  κοκκινιστά κατσαρόλας , πικάντικα τυριά και συνοδεύει ευχάριστα όλα τα γεύματα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίναςστους 16-18°C