merlot

MERLOT

Merlot

Οίνος ερυθρός ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Μια ποικιλία που πρώτα αγαπήθηκε από τις γυναίκες και στη συνέχεια κατέκτησε τις καρδιές των ανδρών. Έχει την ικανότητα να συνοδεύει από μια απλή φιλική συγκέντρωση μέχρι δείπνο υψηλών απαιτήσεων. Η γαλλική ερυθρή ποικιλία Merlot στη Δράμα εμφανίζει ένα γενναιόδωρο  χαρακτήρα, φρουτώδη και βελούδινη γεύση  με απαλές ταννίνες. Εμφανίζει αρώματα δαμάσκηνου και φρούτων του δάσους με διακριτικές νότες βανίλιας και σοκολάτας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη προσδίδει γλυκύτητα στο στόμα. Κρασί που έχει δυνατότητα για 8-10 χρόνια παλαίωσης.

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:  Merlot 100%

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Γίνεται επιλογή των κατάλληλων μόνο εντελώς υγιών και καλώς ωριμασμένων σταφυλιών. Οινοποίηση κλασσική ερυθρή στους 22ο C για να διατηρήσουμε τον μέγιστο αρωματικό χαρακτήρα και μειωμένες τις επιθετικές ταννίνες, μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες που αναπτύσσει όγκο και σώμα. Η στιγμή της παλαίωσης είναι καθοριστική για την ολοκλήρωση του χαρακτήρα του. Τα γαλλικά δρύινα βαρέλια είναι διαλεγμένα από ορισμένα δάση της Γαλλίας που δίνουν το πιο φίνο ξύλο δρυ με μικρούς πόρους και αρώματα που αναδεικνύονται αρμονικά κατά την οξειδωτική παλαίωση για 14 μήνες στην κάβα του οινοποιείου.  Στη συνέχεια αναγωγική παλαίωση στη φιάλη τουλάχιστον 12 μήνες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: βαθυκόκκινο χρώμα με  αρώματα  κόκκινων φρούτων όπως  φράουλα και  βατόμουρο μια νότες μπαχαρικών , όπως βανίλια και κανέλα,  που αναδύονται από την παραμονή του στην υπόγεια κάβα σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια. Καλή δομή, ισορροπία, λιπαρότητα και άριστη επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ: κρεατόπιτα, μοσχαρίσιο φιλέτο με πικάντικες σάλτσες, κοκκινιστά φαγητά κατσαρόλας ή φούρνου, κρεατικά με γλυκόξινες σάλτσες φρούτων , Ιδανικός σύντροφος για ψητά κρέατα στην σχάρα  και παλαιωμένα τυριά  στους 18 C